Saturday, October 09, 2004

The Miracle Of You..

Dah lamer tak menulis dalam blog ni... Rindu lak rase nyer.. Tapi.. rindu lagi kat sayang shayer... :p Puasa dah makin dekat... itu makna nyer.. genap ler hubungan kitaorang selama setahun.. Tak sangka.. kejap jer masa berlalu.. Lepas melalui mcm2 dugaan.. cabaran.. tak lupa gak kutukan dari orang sekeliling yang jeles ngan hubungan kami.. Kami berjaya gak pertahankan hubungan kami sampai ke hari ni.. dan InsyaAllah sampai ke akhir hayat kami... Aku sayang sangat kat dia.. Aku tanak ilang dia.. Kalau sekarang orang tanye aper harta berharga yang aku miliki... Aku akan cakap... Cinta dari Mohd Asri.. Lepas ni.. kami sama2 makin bz ngan keje kami.. Aku pun kena cari duit gak sbb kami dah janji nak sama2 share untuk kawin nanti.. Tak sabar nyer nak tunggu hari bahagia tu.... :p

Sayang...

I realize now that i had never known what it was meant to be loved untill I was loved by you.. When I met you.. I had no idea how much my life was about to be changed.. A love like ours happens only once in a lifetime.. You were a miracle to me.. the one who was everything I had ever dreamed of.. the one I thought existed only in my imagination.. And when you came into my life.. I realized that what I had always thought was happiness couldn't compare to the joy loving you brought me.. You are a part of everything I think and do and feel, and with you by my side.. I believe that anything is possible..Thank you for the miracle of you.. You are and always will be the love of my life...



Saturday, September 25, 2004

Putih..

Sayang..
Putih itu warna cintaku..
Warna yang terpancar indah dari penjuru mataku..
Hangat dan menyala..
Tulus dan bening...
Sesungguhnya..
Aku mencintaimu..
Selamanya....

Hari ni just bual kat tepon jer.. tak chat mcm selalu.. kwn sayang datang n ajak dia pergi disko... terharu rasanye sayang call sebab nak beritahu yang dia nak masuk disko dgn kwn2 dia... betapa jujur dan setianye sayang kat aku... mana mungkin aku sanggup kehilangan seseorang yang macam sayang...? Tidak mungkin sama sekali...!

Tadi mase dalam phone.. aku dah bitau kat sayang pasal berita baik tu.. mula tu segan gak nak ckp.. tapi.. takleh ler rahsia dari sayang.. sebab.. aper yang berlaku kat dia.. mesti dia bitau aku.. aku pun kena ler mcm tu... n mcm biasa.. sayang nyakat aku.. sampai naik merah2 muka aku.. Itu ler sayang aku.. yang memang notty sejak awal lagi aku kenal dia.. :p

Tadi.. mama tanya pasal hubungan kami.. tak lame lagi.. mama nak buat kenduri sikit pasal pernikahan mama ngan uncle Farid.. InsyaAllah.. kalau bleh.. aku nak sayang ader samer... Mesti seronok.. mama cakap.. sayang bakal menantu kesayangan mama.. Ntah ler ek.. aper le yang sayang bual ngan mama sampai mama ske sangat dapat menantu macam sayang.. Tapi.. aku betul2 bersyukur.. sebab.. aku paling pentingkan restu mama n papa dalam hubungan kami.. dan Alhamdullilah.. papa n mama malah uncle Farid pun restu kami berdua... :p




Friday, September 24, 2004

Hmm...

Aper ek nak tulis ari ni... ari ni takde aper yang special.. tapi tadi gi pasar malam ngan Angah n kakcik.. kat situ ader org jual patung nemo.. cute giler...!!! Aku beli satu... Angah beli satu.. Ingat nak beli utk sayang aku.. tapi dah abis.. Yang tinggal patung Spiderman ngan Pooh..

Lepas balik pasar malam.. makan kerang rebus sambil tgk Malaysian Idol... sedap giler arr... kalau kat umah.. tak penah dapat rasa makan mcm ni... Sib baik kenal Angah.. thanks Angah... :p

Ari ni sayang call... mcm selalu ler.. dah mcm jadi rutin harian lak.. tapi.. bese ler.. kami kan jauh... :p Rindu giler kat dia...!!!!!! Aku tau dia pun rindu aku...

[00:32] * Baby kiss n hugs SirPsycho tightly ..
[00:32] * Baby salamz all..
[00:32] * SirPsycho romen Baby ..
[00:33] erkkk... :p
[00:33] ekekee..
[00:33] notty..!
[00:33] :)
[00:33] rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!
[00:33] i pun... :p
[00:34] * Baby hugs SirPsycho lelamer...
[00:37] :)
[00:37] * SirPsycho pelok Baby lelama..
[00:37] :p
[00:38] * Baby dok n sandar kat dada SirPsycho...
[00:42] :)

Bahagia nyer....!!!!

Sayang...
Walau siapa pun dirimu.. kau tetap abadi dalam ingatanku...

Thursday, September 23, 2004

Bahagia...

Macam biase... around pukul 7.23 pm - 7.34 pm mesti my dear call... Mula sayang aku call guna phone umah kakngah... then.. dia call kat public phone.. Yang best nyer.. sayang pesan..

"Jangan ler tulis kat blog.. org bace ler sayang... "

Ekekeke.. sayang malu ek..? Malu kalau tulis pasal sembahyang ek... :p

Ari ni bahagia sangat... sebab... dapat rase kehangatan cinta kami mcm mula2 kenal dulu..

[23:44] * Baby sandar kat dada SirPsycho..
[23:44] ehem.. manja nyer.. :)
[23:44] love u baby ..
[23:45] love u too...
[23:45] * Baby gigit2 jari SirPsycho...
[23:45] best nyer dpt manjer2 ngan u mcm ni..
[23:46] yeap..
[23:46] i pun suka!!
[23:46] sayang..
[23:46] naper u sayang i sgt ek..?
[23:46] yes sayang..
[23:46] sbb i rasa berbaloi..
[23:46] arr...
[23:46] maksud u..?
[23:47] i rasa.. i setia.. & i dpt u pun.. yg setia.. & u sanggup buat aper saja utk i..
[23:48] aler...
[23:48] segan nyer...
[23:49] toksah sesegan ngan i sayang..
[23:49] * Baby hugs SirPsycho lelamer....

Bahagia nyer....!!!!!! Thanks sayang... cinta u.. kasih u.. kesetiaan u.. kejujuran u.. buat i rase i ler manusia paling bertuah kat dunia ni... Muuahsss.. Love u dear.. love u till the end...

Wednesday, September 22, 2004

Email...

Dah lamer tak menjenguk ke email yahoo.. tadi tetiba tergerak ati nak check email tu... Rupe nyer.. dapat email dari adik kesayangan.. Sebak sangat bacer email dari dia... Rasenye.. itu le email terbaik yang pernah aku dpt dari sorang adik yang aku sayang...

Assalamualaikum kak min…semuga berada dalam keadaan sehat ...just wanna say trillion of sorry…n hope kak min sudi meluangkan sedikit masa membaca email yang mungkin panjang lebar nie…sorry kalau ayat terskema….kat sini amy ada include-kan skali something untuk renungan kita bersama… maaf jika ada salah dan silap …

hidup ni sebenarnye indahkan kak min…warna-warni di sepanjang kehidupan ini sehingga ,kita menutup mata kelak sentiasa dihiasi dengan pelbagai cabaran ngan dugaan.Apa yang hadir bersilih-ganti mendatangi kita dalam mengharungi perjalanan ini,tak boleh tidak harus kita hadapi..

Setiap apa yang hadir kat dlm hidup kita nie harus disyukuri-sama ada kita merasakannya sebagai sesuatu yang indah atau menyeronokkan.Atau yang hadir itu berupa cabaran yang cukup menduga keimanan, mengugat keyakinan dan sebagainya.Walau apa sekalipun yang datang,bukanlah didatangkan sekadar kosong belaka,melainkan ada hikmah disebaliknya….

Apalah erti kehidupan tanpa cabaran?apalah makna sebuah kehidupan kalau tidak didatangkan dugaan?Andai sepanjang perjalanan kehidupan ini sejak tapak kaki sebesar dua jari hingga menutup mata kelak tanpa ada sekelumit rasa susah,bukanlah dunia fana namanya tempat kita berpijak.Apalah yang indahnya dengan kehidupan tanpa cabaran dan dugaan?Mungkin ia menjadi sebuah kehidupan yang amat membosankan –kerana segala apa yang kita mahukan tersedia di depan mata tanpa perlu bersusah payah.

Biasanya,makhluk yang bernama manusia selalu mimpi kan something yang magic,di luar batas kemampuan.,sometimes selalu gak mengharapkan keindahan berpanjangan memagari hidup mereka,seolah-olah segalanya abadi sampai bila-bila.

Hakikat dan kenyataan warna-warni kehidupan bukanlah seindah pelangi.Indah,cantik dan menawan setiap jalurnya melintangi angkasa.Namun boleh ker kita nak gapai pelangi?Hakikat hidup itu indah yang sebenarnya adalah liku-liku dan onak-onak yang sentiasa berada di hadapan kita. Berjaya mengharungi setiap liku menjajnjikan satu kepuasan hakiki bagi diri kita sendrik.Berhasil melepasi onak membuat kan kita bersyukur.

Hidup dan kehidupan ada batasan,Nikmat dan hikmah dalam setiap kejadian yang ditimpakan patut kita jadikan renungan, pengajaran dan panduan melalui sisa-sisa perjalanan kita yang tak lama ini….Maha mengetahui menyediakan dugaan untuk hamba seperti kita supaya terus mempelajari tentang kehidupan.Namun,sebagai hamba serba kekurangan ada di antara kita yang terpaksa kecundang.Walau apa pun permainan dalam kehidupan ini kita bukan ibarat berjalan di dalam gelap tanpa sebarang cahaya.Mungkin hanya ada segelintir antara kita yang memejamkan mata dan membiarkan diri kesesatan.

Untuk meneruskan perjalanan dalam kehidupan ke destinasi abad.di depan kita ada seribu satu jalan.terpulang lah kepada kita untuk memilih jalan yang mana…setiap simpang dan susur yang terdpaat memungkin kan kita tiba ke destinasi yang tidak di rancang….tidak kita duga langsung…Ujian dugaan dan cabaran membawa seribu hikmah kepada kita menerbitkaan rasa kecintaan penuh kepada maha pencipta.Namun hakikat dan realitinya emosi yang tak mampu dikawal dengan ujian yang diberikan adakala menghanyutkan.Perasaan berkecamuk yang tidak dapat diredakan mengundang tindakan susulan yang memudaratkan.Jiwa gelora yang tak dapar ditenangkan meluputkan ingatan dan melonggarkan pegangan kita terhadap yang maha esa..

Sesungguhnya…Dia maha mengetahui maha berkuasa ke atas segalanya . segala kebaikan-Nya untuk kita…namun bukan setiap daripada kita dilahirkan sebagai insan yang bertuah…kerana semakin banyak dugaan yang diberikan kepada kita, bermakna Tuhan sayang kat kita,..sebab Dia ambil berat akan kita (hambanya) maka diberi lah banyak perhatian iaitu dugaan….

So harap email ni dapat memberi kita dorongan untuk meneruskan kehidupan ….walaupun ditimpa dengan pelbagai dugaan dan cabaran…ingat tu smua sebab allah syg kat kita k….wasalam…take care…

With LotS oF loVe...

aMy

Miss u..

Pernah tak korang rase rindu sgt2 kat sayang korang...? Itu ler yang aku alami sekarang... Rindu sgt2 kat my dear...

Tiga hari yang lepas, kami gaduh... Rasenyer..tu ler first time dia tinggikan sore kat aku.. sebelum ni tak pernah..Tapi.. bukan salah dia.. aku yang pentingkan diri aku sgt.. But, kesan dari gaduh tu.. aku rasa aku lebih memahami dia.. ayat yang paling aku takleh lupa dia sebut malam tu ialah... "Kalau mcm ni.. tak guna i setia dgn u.." Aku terdiam dgr dia ckp ayat tu... dalam mase yang same.. aku takut dia tak setia dah.. tapi.. aku kenal dia.. n dia takkan sesekali betray aku... thanks sayang...

Hari ni sayang dah start keje balik... mesti bizzzyyy balik... tapi.. takper...aku kena paham keje dia... :) Tapi.. ari ni aku rasa lain mcm sgt... tiap mase teringatkan dia..

Sayang...
Mengingatimu adalah sesuatu yang terbaik dapat kulakukan ketika kita berjauhan...



Tuesday, September 21, 2004

Kasih Kita

Telah lama ku lalui
Perjalanan penuh ranjau
Dan berduri
Kini tiba cahaya cinta suci
Menerangi
Diriku yang sepi
Meskipun ada yang mengeji
Memang lumrah insan di dunia ini
Hasad dengki
Usah didengarkan
Bersabarlah
Menempuhi
Pertama kali
Aku bahagia
Kau menerima diri ini
Insan biasa
Punya kelemahan
Dalam menempuhi
Cabaran
Aku juga tak mengharapkan
Intan permata
Kemewahan
Cinta yang murni
Keikhlasan hati
Semoga berkekalan
Kasih kita
Hati berkuntum harapan
Agar hidup takkan sendiri lagi
Doa restu dari yang tercinta
Fahamilah
Cinta mulia

Dulu tak pernah nak hayati lagu ni.. tapi.. lepas kenal my dear.. aku hayati lirik lagu ni.. aku rase mcm ade kena mengena ngan kisah percintaan aku ngan sayang aku... Bile ingat2 balik.. mmg perit jugak la kami nak mula bercinta dulu.. Banyak sgt halangannyer... maklumler.. sayang aku public figure.. so.. ramai ler peminat.. Tapi.. Alhamdullilah.. sampai skrg kami masih bertahan.. dan aku doakan hubungan kami kekal sampai akhir hayat aku... InsyaAllah...